Вибір рубрики

Зменшення собівартості виробництва

29.12.2023

За нинішних економічних умов у господарствах планують зменшення собівартості вирощування агрокультур. Завдання також полягає у максимальному збереженні врожайності та якості зерна.

У складних економічних та погодних умовах аграрії всіляко мають намір зменшити кількість добрив на 30-40%. Приблизно четверту частину від планової кількості вноситимуть восени і втричі більше весною.

Менш затратними культурами у споживанні добрив будуть соняшник, соя, горох, тощо. Важко прогнозованими у зменшенні добрив є жито, ячмінь, ріпак. Для досягнення кращих результатів пропонується сівообіг усіх цих культур приблизно у рівних пропорціях площ.

Не викликає сумніву, що всі види підкормки мають позитивний результат. Позакореневе живлення рослин може додати збільшення врожайності на 7-10%. Доповненням до мінеральних добрив можна вважати курячий послід. Допомогою аграріям можуть слугувати і вчасно висіяні та зароблені у грунт сідерати.

Якісний посівний матеріал та обробка грунтів, впровадження новітніх технологій та правильно проведена культивація земель також сприяє збільшенню врожайності агрокультур.

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше