Вибір рубрики

Херсонський виробник меду віддає бджіл

27.01.2024

Херсонський виробник меду Honey Moon Bear мав пасіку в селі Киселівка. Місцевість було під окупацією майже 9 місяців. Виробник прийняв рішення віддати бджіл, які вижили, своїм колегам.

Про це бренд повідомив у своєму Instagram.

Через 1,5 року війни та самотності декілька бджолосімей таки вижило, тому саме їхніми інтересами ми і керувалися в першу чергу, коли думали про те, що робити далі. А далі необхідні, по-перше, переїзд в іншу частину України: купівля чи оренда ділянки, де ми могли б жити та працювати. З нашим видом діяльності, на жаль, це більше неможливо робити на Херсонщині: нам — через постійні обстріли, бджілкам — через замінування та окупацію основних місць, де вони збирали нектар. По-друге, відбудова вуликів, багатьох — практично з нуля, тому що багато було пошкоджено ззовні чи зсередини. І по-третє, розмноження бджолородин та їхнє вирощування. Аби повернути хоча б довоєнну кількість бджіл, потрібно декілька років невпинної праці та багато грошей.

Зараз такої можливості Honey Moon Bear не має — ресурсів не вистачить на те, аби підтримати хоча б тих смугастиків, що вижили, та допомогти їм пережити ще не одну страшну зиму.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше