Вибір рубрики

Бюджетні гроші на публічні закупівлі

19.02.2024

Тепер українські школи, лікарні та інші державні організації, що витрачають бюджетні гроші на публічні закупівлі, будуть вибирати продукти переважно через електронний каталог. Уряд вніс зміни, які почнуть діяти для закупівель на суму від 100 тисяч гривень і вище, таке рішення ухвалили 9 лютого 2024 року. Це зроблено, щоб усе було як на долоні: простіше і зрозуміліше, а ще – щоб уникнути будь-яких корупційних схем.

У список товарів, що купуватимуться через каталог, входять м’ясо, заморожена риба, яйця, молочка, сир, цукор, макарони, борошно, крупи, а також овочі та фрукти. Все це – з метою зробити закупівлі чеснішими та прозорішими.

Та якщо раптом закупівля через електронний каталог Prozorro Market не вийде, то можна провести відкриті торги або ж запросити пропозиції відповідно до умов, заданих на час воєнного стану. Так, з одного боку, це зробить життя замовників легшим, а з іншого – допоможе зберегти чесність у сфері публічних закупівель.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше