Вибір рубрики

Сушити зерно – просто і вигідно

22.02.2024

Як сушити зерно не просто ефективно, а ще й вигідно? Іван Корженко, керівник «Греко Груп», розкладає все по поличках. Він каже, що немає сенсу хапатися одночасно і за сушіння кукурудзи, і за переробку зернових відходів. Обирайте одне і робіть це якісно.

Але ось що цікаво: можна суттєво зекономити на сушінні, якщо користуватися не одним, а одразу трьома джерелами енергії. Так, не дивуйтеся! Уявіть собі сушарку, що може працювати на природному газі, пропан-бутані чи твердому паливі. Залежно від того, що зараз вигідніше, так і переключаєтеся. І тут не про альтернативу йдеться, а про своєрідний мікс, що дає змогу знизити витрати.

Іван приклад приводить: є такий агрохолдинг на Вінниччині, у якого великий елеватор на всі ці три джерела налаштований. То як там ціни на газ падають, вони його і використовують, а коли дорожчає – шукають альтернативу. Так що, як бачите, варіанти є, і кожен може підібрати собі оптимальний.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше