Вибір рубрики

Фермерство і виробництво олії у жіночих руках

25.02.2024

Історія про фермерку Аліну Скрипник і її компанію “Сура Агро”. Аліна виграла грант в осінь 2023 року від програми TalentA, яку представляє міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience. І що вона зробила з цими грошима? Запустила виробництво соняшникової олії прямо на своєму подвір’ї.

І тепер уяви, вона вирішила, що олія буде не просто олія, а олія з місією. Пайовики її фірми та сім’ї, які потрапляють під визначення “вразливі категорії”, отримуватимуть її даром.

З сім’єю вона в цій фермерській справі з 2000 року, і зараз у них під керуванням близько 610 га землі. Більшість землі вони орендують у своїх односельців, вирощуючи там зернові та олійні культури. Але з початком війни з’явилися труднощі з продажем продукції, ціни впали, з продовольством в регіоні стало зовсім непросто.

І тут на сцену виходить ідея з виробництвом соняшникової олії. Без гранту від TalentA, звісно, зробити це було б важче. Тепер їхня олія вже є в магазинах Дніпра, і невдовзі Аліна планує запустити продажі онлайн і навіть зареєструвати власну торгову марку.

Програма TalentA від Corteva, яка вже чотири роки підряд допомагає жінкам-фермеркам в Україні розвивати свої господарства, робить громади сильнішими і людей – більш захищеними, особливо зараз, в умовах війни. Вони реально вірять в краще майбутнє і роблять круті проєкти для його досягнення.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше