Вибір рубрики

Підживлення при посіві

06.03.2024

В агрофірмі «Агрікор Холдинг» на Чернігівщині випробували як краще підживити кукурудзу і не прогадати. Спершу дали рослинам стандартну порцію КАС 32, а потім ще й підгодували. Врожай – непогано, 9,47 тонн з гектара, але витратили на це 129 доларів.

А потім вони взяли та спробували щось новеньке: до тієї ж порції КАС додали купу біопрепаратів прямо при посіві, але більше нічим не підживлювали. І оце вам, будь ласка – врожай зрос до 9,95 тонн, а витрати впали до 59,6 доларів. Майже вдвічі менше!

Людмила Білявська з Інституту мікробіології та вірусології розказала, що біопрепарати – це чарівний коктейль з мікробів, гумінових кислот і всіляких корисних елементів. І ще одна фішка – активатор КАС, який не лише підживлює рослини, а й захищає мікробів у ґрунті від негативного впливу самого КАС.

Таким чином, аграрії не лише заощадили купу грошей, майже 70 доларів на гектар, але й збільшили врожайність на пів тонни! От вам і наука, хлопці, на користь бізнесу.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше