Вибір рубрики

Кавуни роститимуть на більших площах

07.03.2024

На Херсонщині вирішили дати старт справжньому буму вирощування кавунів та інших овочевих культур. Минулого року було всього 200 гектарів під кавуни, а цього року планують розширитись аж до тисячі! І не тільки кавуни, картоплю з томатами теж хочуть сіяти більше, аж до п’яти тисяч гектарів. Кажуть, що через те, що овочів на ринку мало, а ціни високі, то фермери гайда переходять на вирощування саме цих культур.

А все це стало можливим завдяки тому, що на Херсонщині активно очищують землі від мін. Вже 184 гектари сільгоспугідь повернули до життя. І це ще не межа, бо планують засіяти аж 70 тисяч гектарів. Найбільше піде під соняшник і яру пшеницю, а ще кілька тисяч гектарів – під інші технічні культури.

До речі, минулої осені херсонські аграрії засіяли 68 тисяч гектарів, і це вдвічі більше, ніж раніше. Все завдяки розмінуванню. На Херсонщині працюють понад тисяча саперів, і за цей рік вже розчистили 40 тисяч гектарів. А загалом планують вичистити 240 тисяч гектарів сільгоспземель. Вот такі справи, все йде до того, що Херсонщина може стати справжнім аграрним раєм.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше