Вибір рубрики

Рослинам потрібна волога

09.03.2024

Аграрії з Херсонщини та Миколаївщини отримали круту можливість зробити свої поля ще продуктивнішими, завдяки подарунку від добродіїв з Японії та проєкту «Згуртовані громади» від USAID. Вони вперше в Україні спробують на своїх полях супергерой серед добрив – сорбент EF Polymer. Цей хлопець не просто утримує вологу в ґрунті, як казковий скарб, а ще й перетворюється на поживні речовини, коли його місія завершена. І все це – звичайно, з нульовою шкодою для природи.

Завдяки щедрості понад 50 донорів з японського Окінави, наші аграрії отримають 5120 кг цього диво-сорбенту, що має стати в нагоді, особливо після того як Каховська ГЕС перестала бути джерелом життя для місцевих полів. Це не просто про вологу, це про шанс на більшу врожайність у тих місцях, де кожна крапля на вагу золота.

EF Polymer – це не якесь там звичайне добриво, це справжнісінький органічний гідрогель, виготовлений з натуральних відходів, типу шкірки фруктів. І якщо ти думаєш про воду як про щось цінне, то з цим товаришем можна забути про щоденні поливи, бо він утримує вологу як справжній вологозберігач і дозволяє скоротити її використання на цілих 40%. А коли його час мине, він перетворюється на добриво, що ще й дозволяє заощадити на підживленні.

Це не просто інновація, це майже чудо, яке вже довело свою ефективність у багатьох куточках світу, де вода – на вагу золота. І ось тепер наші фермери зможуть особисто переконатися в цьому, збільшивши врожайність на своїх полях і давши більше шансів для розвитку аграрного сектору України.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше