Вибір рубрики

Перші вітамінні вітання

10.03.2024

У господарстві “ОСЬО” на Київщині діляться секретами успішного вирощування редиски, що є одним з перших весняних вітамінних привітів на українських городах. Юлія Ворощук, голова цієї органічної ферми, каже, що редиска – це такий товариш, що порозуміється з усіма на грядці, але найкраще їй вдається у березні чи на початку квітня, коли блішки ще дрімають. В “ОСЬО” віддають перевагу ранньому та пізньому вирощуванню, щоб уникнути небажаної компанії шкідників.

Вони вирощують ніжні сорти редиски, такі як Селеста та Віола у теплиці, та Рубін на відкритих грядках, стежачи за тим, щоб спека не змусила їх гірчити. Юлія каже, що секрет солодшої редиски – в щедрому поливі. А ще вони продають редис поштучно, тому збирають урожай, коли вона ще молода, з тонкою шкіркою та хрумкою серцевиною.

Ворощук зауважує, що редиска має унікальну здатність рости в будь-яку погоду, але для ідеального смаку варто приділити їй трохи уваги. І ще один лайфхак від Юлії: бадилля редиски теж можна їсти, особливо якщо овоч вирощено без боротьби зі шкідниками хімічними засобами. Тож не пропустіть можливість додати його до свого весняного меню!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше