Вибір рубрики

Весняні роботи і добрива

14.03.2024

Аграрії на півдні України розпочали весняну роботу на полях, і це час, коли кожен гривень на рахунку, особливо коли мова йде про добрива. Але без азотних добрив – ніяк. Експерти кажуть: не варто зволікати з закупівлею, бо ціни, як на вихорі, а логістика може зіграти злий жарт.

Фермери ще тримають валюту в зерні, сподіваючись на кращі ціни, але каса пустує. Зараз, кажуть фахівці, відношення вартості продукції до ціни на добрива краще, ніж минулого року.

Ось вам розклад: ціни на азотні добрива, як селітра чи карбамід, легкими не стануть. А якщо ви ще не закупились – то вже пізненько, кажуть у торговельно-аналітичній компанії. Все розібрали, тепер тільки у торгових компаній щось можна знайти. І так, імпортери теж привозять, але чекати на зниження цін не варто.

Карбамід? Ціна стабільна, але його вже розкупили на місяці вперед. Якщо хочете купити – шукайте у торгових компаній, які встигли взяти партію з Черкаського “Азоту”. Це зараз єдиний завод, що працює в Україні.

Карбаміду і карбамідно-аміачної селітри (КАС) не вистачає, бо Черкаський завод не встигає задовольнити всіх. А імпорт з Азербайджану чи Узбекистану не такий великий, щоб ситуацію змінити.

Отож, експерти радять: не зволікайте, купуйте добрива зараз. Чекати на зниження цін – марна справа. А якщо все залишити на останній момент, може статися, що і добрива не буде, і доставити їх буде складно. Аграрії, обирайте мудро!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше