Вибір рубрики

Українська кукурудза на експорт

14.03.2024
corn_seeds_beautiful_sunny

Наша українська кукурудза стає все більше в ціні, бо за кордоном на неї попит підскочив. Аналітики з ПУСК кажуть, що хоча всі чекали, що з приходом аргентинського врожаю ціни трохи впадуть, але нічого подібного не сталося. Новий врожай в Аргентині виходить навіть дорожчим, ніж наша кукурудза. Так що можна чекати, що наша кукурудза ще подорожчає найближчим часом.

Китайці активно купують нашу кукурудзу, а Туреччина, Єгипет, Італія, Іспанія теж підтяглися і загрузли в українській кукурудзі. Ціни в портах вже підскочили до 142-145 доларів за тонну. Ціни тримаються високими вже півтора тижня. Здається, що пропозиція не встигає за попитом, і можна очікувати, що ціни підуть ще вище, можливо, до 150 доларів за тонну до кінця березня.

У квітні все буде залежати від того, як справи підуть у Бразилії з їхнім врожаєм. Якщо посуха в Бразилії продовжиться, і врожай там буде меншим, ціни на ринку підуть вгору. Але якщо в Бразилії погода налагодиться, то на ринку може бути інша історія.

Так от, наша кукурудза зараз продається в Італію, Австрію, Німеччину за цінами від 192 до 197 доларів за тонну. Отакі справи!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше