Вибір рубрики

Соняшник і кукурудза проти засилля бур’янів

18.03.2024

У нас тут справжній батл за увагу фермерів – соняшник проти кукурудзи, хто ж вийде на п’єдестал посівних площ! Але не турбуйтесь, є час все вибрати та підготуватись. Та що там говорити, в Ukravit уже мають план дій, як допомогти нашим зеленим друзям уникнути непрошених гостей – бур’янів.

Олександр Мигловець каже: “Друзі, маємо пам’ятати про захист наших рослин з самого старту”. Він радить обрати правильний захист, враховуючи, що було до цього на полі, скільки там гумусу і як бур’яни люблять там відпочивати. А якщо у вас на полі однорічні модниці-дводольні, то маємо для вас крутий гербіцид Тернат, що як світлофор на дорозі для бур’янів – стоп, далі не проїдеш!

Цей чарівник створює на ґрунті такий захисний екран, що навіть амброзія полинолиста вирішує не заважати вашим соняшникам та кукурудзі. І не тільки амброзія, а й багато хто інший з бур’янової банди.

А ще Олександр каже: “Не забуваймо про технологічне вікно!” На кукурудзі – це ваш шанс від досходового внесення і аж до п’ятилисточка. А на соняшнику – навіть перед сходами можна діяти.

Тож, підсумовуючи, не тільки захист, а й економія води та ресурсів – наше все. Готуйтесь заздалегідь, слухайте поради експертів і ваші поля будуть не тільки красивими, а й продуктивними. А ми тут, як завжди, підтримуємо та бажаємо гарного врожаю!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше