Вибір рубрики

Цивільні дрони для аграріїв

28.03.2024

Уряд України вирішив дати зелене світло розвитку підприємствам, що займаються виготовленням цивільних дронів та їх компонентів, розширивши можливості для отримання державних грантів. Ці літаючі помічники стають незамінними у багатьох сферах: від соціальної до аграрної, допомагаючи доставляти вантажі, слідкувати за судноплавством, доглядати за худобою, чи навіть обробляти поля.

З Міністерства економіки пролунала обнадійлива новина: тепер виробники цивільних дронів мають шанс отримати грант, що покриває аж до 80% вартості їх проекту. Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що такі умови раніше були доступні лише для підприємств на звільнених територіях, а тепер – для всіх, незалежно від місцезнаходження.

Це рішення сприятиме не лише розвитку вітчизняного виробництва мирних дронів, а й розширенню їх виробництва. Дрони тепер можуть бути використані для широкого спектру задач: від пошуку заблукалих туристів до допомоги фермерам у догляді за отарами та дослідженні геологами корисних копалин.

Схожі новини:

10.05.2024

Унікаліна можливість для розвитку бізнесу

Проєкт «Фермер, є кредит» відкриває унікальні можливості для розвитку бізнесу, і фермер Євгеній Буткевич став...

Детальніше

10.05.2024

Біологічні технології вирощування рослин

Через високі ціни на мінеральні добрива фермери все частіше переходять від інтенсивних технологій вирощування до...

Детальніше

10.05.2024

Олії на смак кожної господині

Попри прогнози зменшення врожаю соняшника, його ціни залишаються стабільними через надлишок сої на світовому ринку....

Детальніше