Вибір рубрики

Збагачення ґрунту самотужки

04.04.2024

Доглядати за ґрунтом у своєму садку чи городі – це як мистецтво, що дає всьому зеленому крутіше рости. Щасливий ґрунт – це фундамент для усіх рослинок, а щоб він залишався в топ-формі, ось кілька хитрощів.

Перше – це компост. Ця річ – справжній буст для ґрунту, який наповнює його всіма можливими корисностями і робить щасливішими всі мікроби, що там живуть.

Потім, підсилюємо захист ґрунту, саджаючи рослини-захисники, як-то ожину чи горох. Вони не тільки зберігають ґрунт від втрати води, але й підживлюють його, коли згниють.

Не забуваємо і про повернення рослинних залишків назад у ґрунт після збору врожаю. Це як реінкарнація для – нове життя зі старого.

Хімічні добрива теж можуть пригодитися, але з ними важливо не переборщити, щоб не нашкодити ні ґрунту, ні водам під землею.

А ще, мульча – це як ковдра для ґрунту, тримає вологу та захищає від зайвого сонячного пека.

Отакий підхід до догляду за ґрунтом забезпечить, щоб ваш сад чи город не тільки процвітав, але й дарував багатий врожай на радість вам і користь мікроорганізмам, що там живуть.

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше