Вибір рубрики

Можливості для навчання і роботи

05.04.2024

На Золочівщині є місце, яке просто вражає – педагогічна ферма, створена отцем Михайлом Сукмановським та його дружиною Оксаною. Цей надихаючий проект дарує людям з особливими потребами надію та можливості для навчання, роботи й, звісно, повноцінного життя.

Знаєте, отець Михайло колись мріяв літати серед хмар, але зрештою знайшов своє покликання у служінні іншим. Його бажання допомогти виникло після місії у Косово, де він був військовим капеланом. Повернувшись додому, він відчув гостру потребу допомагати дітям з інвалідністю на своїй парафії, які потребували більшої уваги та підтримки. Його дружина Оксана одразу підтримала цю ідею.

І ось, з невеликої групи дітей, ця ініціатива переросла у велику інклюзивну спільноту. Їхнє зусилля не залишилося непоміченим – вони стали єдиними в Україні, хто отримав грант від уряду Люксембургу, що дозволило їм створити інклюзивний центр з басейном, соляною кімнатою, спортмайданчиком та тренажерами. А ще перетворити стару школу на ферму з сироварнею, де мешкають різні тварини та є пасіка. Все це допомагає їм забезпечувати життєдіяльність проекту.

Сукмановські не зупиняються на досягнутому та планують розвивати свій проект далі, залучаючи військових, які також потребують реабілітації. А ще їхня ферма – це чудове місце для туристів. Тут можна поспілкуватися з тваринами, скуштувати неймовірно смачні сири та просто насолодитися спокоєм.

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше