Вибір рубрики

Фантастичні сири, масло й кефір

05.04.2024

На Закарпатті, в селі Іза, є чарівне місце — господарство «Бараново», де з овечого та коров’ячого молока роблять просто фантастичні сири, масло й кефір. Юрій Лепей разом із своєю дружиною Оксаною вирішив повернути славу традиційного вівчарства та сироваріння до цього куточка України. Відтепер тут мешкає зграя з 300 овечок, що щедро ділиться молоком, і 38 джерсейських корівок, завезених з Данії, які славляться своїм жирним молоком, ідеальним для масла, вершків, йогурту та сиру.

Господарство «Бараново» — це не лише про молоко. Тут увага до кожного етапу виробництва, від поля до столу, гарантує найвищу якість продукції. Асортимент сиру захоплює — від м’яких до твердих сортів, кожен знайде собі смак до душі. Та не лише сирами славиться «Бараново». Юрій і Оксана залучають туристів, розповідають історії сироваріння, влаштовують дегустації, щоб кожен міг відчути душу Закарпаття через смак своїх сирів.

Тут ви не лише насолодитеся смаком унікальних сирів, але й дізнаєтеся багато цікавого про сироваріння, відчуєте гостинність та тепло сім’ї Лепеїв. І, звичайно, не залишитеся без крафтових сувенірів — у еколавці можна придбати улюблені сири, а також інші ласощі.

Схожі новини:

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше