Вибір рубрики

Цінність покривних культур

06.04.2024

Українські фермери все активніше впроваджують вирощування покривних культур, щоб збільшити вміст азоту в ґрунті та покращити його родючість. Ця ідея, що прийшла з-за океану завдяки досвіду американського фермера Стіва Гроффа, поступово знаходить своє місце в Україні.

Грофф показав, як ґрунтообробна редька може збагачувати ґрунт поживними речовинами, стимулювати вирощування комерційних культур і одночасно підвищувати прибутки. В Україні теж можна адаптувати американський досвід, але з урахуванням місцевих природно-кліматичних особливостей.

Грофф радить українським фермерам спілкуватися з колегами, які вже мають досвід висіву покривних культур, і починати експериментувати з невеликих ділянок. Також він наголошує на необхідності розглядати покривні культури як комерційні, щоб максимізувати їх вирощування та прибутки.

Звертаючи увагу на вологість ґрунту та використання природних методів, як-от нульовий обробіток чи біорізноманіття, можна зменшити потребу в добривах і значно покращити стан ґрунтів. Інновації та обмін досвідом відкривають нові можливості для українських аграріїв у вирощуванні більш екологічних та продуктивних культур.

Схожі новини:

18.05.2024

Взаємовигідне співробітництво

Уявіть собі, як Україна і Чилі, два краї сидять разом за столом і думають, як...

Детальніше

18.05.2024

Жир перетворять у батарейку

Вчені придумали, як перетворити курячий жир на батарейки! Замість того, щоб викидати жир, його можна...

Детальніше

18.05.2024

Здешевлення вартості свинини

То ось що розповідає Віктор Робейко з "Ґудвеллі Україна"! Вони там думають, як зробити так,...

Детальніше