Вибір рубрики

Соя взяла невеличку паузу

07.04.2024
soybean

Здається, наша соя трошки похитнулася на експортному ринку у березні цього року. Вона вирішила взяти невелику паузу і знизити темпи на 30% порівняно з лютим і навіть майже удвічі порівняно з минулорічним березнем. Але загалом, якщо подивитись на весь сезон з вересня, то ми все ще тримаємо марку вище, ніж у попередньому році, з експортом 2,45 млн тонн сої.

І знаєш що ще цікаво? Цього року ми вже встигли експортувати 3,5 млн тонн сої. То це ж настільки круто, порівняно з 2 млн тоннами минулого року та лише 1,1 млн тоннами у 2021! Здається, соя у нас на підйомі!

Щодо продуктів переробки сої, то тут теж ситуація непогана. В березні ми експортували 34 тис. тонн соєвої олії, що більше, ніж у попередні два місяці. Загалом, за перші сім місяців цього сезону ми відправили за кордон 202 тис. тонн цього продукту. Непогано, правда?

І от що експерти кажуть про майбутнє: з усієї сої, що ми зібрали цього сезону, близько 1,6-1,7 млн тонн піде на переробку, а решту – приблизно 3 млн тонн – ми експортуємо. Ну що ж, тримаймо курс на соєві успіхи!

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше