Вибір рубрики

Імпорт м’яса став меншим

07.04.2024

В Україні свиночки та курочки мають справжній бум! Чисельність свиней піднялася на 3%, а птахівня – аж на 2,2% порівняно з минулим роком. Це особливо відчутно на фермах, де наші аграрії роблять усе, аби насичувати внутрішній ринок свіжатинкою. І знаєте що? Ми торік з’їли 54,7 кг м’яса на душу населення, коли як норма – лише 52 кг. А на цей рік плануємо ще й збільшити апетит на свинячу та курячу тушку, хоча яловичинку будемо їсти трохи менше.

А птиця у нас не лише в котелку, а й за кордон летить – експорт має крила, друзі! І хоча свинина та яловичина дали трошки задку в виробництві, але ми не опускаємо лапок. Завдяки нашим старанням, імпорт м’яса став меншим, а експорт – більшим. Нашу продукцію з радістю з’їдають у Нідерландах, Саудівській Аравії, Словаччині, і навіть далекому Китаї.

А що ми? Ми свою м’ясну продукцію переважно закуповуємо у Польщі, Іспанії, Франції та інших дружніх країнах. Отака в нас з вами м’ясна географія, друзі!

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше