Вибір рубрики

Інвестори зацікавлені в лохині

08.04.2024

Наша лохина зробила справжній фурор на світовому ринку в 2023 році, подарувавши Україні рекордні $16,5 млн доларів експортної виручки! Вона навіть випередила яблучко з його $14,1 млн. Тепер у нас лохина – справжня зірка, поступається хіба що волоському горіху та замороженим ягодам.

Саме лохина, разом зі своєю подругою малиною, є справжнім рекордсменом за швидкістю зростання серед усіх експортних ягід, показуючи прибуток на 22-28% кожного року. І хоч яблучко можемо відправляти куди завгодно майже цілий рік, наша лохина має короткий, але яскравий сезон з липня по жовтень.

Не дивно, що інвестори зараз як ніколи зацікавлені в лохині, вкладаючи в неї чимало, адже ця ягода має величезний потенціал. Андрій Ярмак із ФАО каже, що лохина все ще відкриття для багатьох споживачів по всьому світу. Вона не тільки зручна у використанні та вирощуванні, але й має чимало сортів, які можна адаптувати під будь-які кліматичні умови.

Цього року ми вирішили трохи змішати картину, диверсифікуючи експорт не тільки до нашого традиційного партнера Польщі, а й розширюючи географію до Нідерландів, Великої Британії, Німеччини, Іспанії та навіть Грузії. Хоча останнє трохи здивувало експертів, адже Грузія сама швидко збільшує експорт цієї смакоти.

Лохина з України підкорює світ, і здається, що ніщо не може зупинити її шлях до успіху та нових ринків!

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше