Вибір рубрики

Світовий попит на зерно росте

08.04.2024

Ну от, друзі, світова сільськогосподарська кухня кипить не на жарт! ФАО, наші глобальні аграрні вартові, подали гаряченьке: вони чекають на бум у виробництві зернових цього року. Цифра вражає – аж 2841 млн тонн! То є кукурудза, рис, пшениця – всі на підйомі.

Світовий апетит на зерно теж росте, і до кінця року, кажуть, ми з’їмо на 1,3% більше, ніж минулого року. Але не хвилюйтесь, запасів вистачить на всіх – вони теж в гору йдуть, аж на 2,3%.

А ще цікавинка – торгівля зерновими збільшиться, готуйтесь до 485 млн тонн зерна на світових ринках. І от пшениця, вона як завжди в центрі уваги, її врожай цього року обіцяє бути на 1% крутішим, ніж торік.

Так що, хліб на столі, як бачите, буде. Добре, коли в світі є така організація, як ФАО, яка слідкує, щоб у нас усіх було достатньо їжі. Тримаймо кулачки за наших фермерів і за врожай!

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше