Вибір рубрики

Голубці із Вінниччини

09.04.2024

На Вінниччині з’явилася чудова новина, яка змусить усіх гурманів і шанувальників традиційного українського кулінарного мистецтва аплодувати стоячи. Уявіть собі, голубці у буряковому листі, ця унікальна страва з села Бережанка, тепер офіційно визнана елементом культурної спадщини нашої області! Якщо ви ще не куштували цих надзвичайних голубців, то вам обов’язково треба це зробити.

Але це ще не все. Поряд з голубцями, Вінниччина пишається ще кількома кулінарними шедеврами, які також знайшли своє місце у переліку нашої нематеріальної культурної спадщини. Це, зокрема, весняно-літня страва «Трусянка» з Василівки та апетитна «Мамалига зі смаженицею» зі Студенянки.

Не забули вінничани і про свої витвори мистецтва. «Мʼякохідські мальовані килими» та обрядове дійство «Носіння кужеля», а також традиція виконання духової музики з Борівки тепер теж мають своє особливе місце в серцях та історії нашої області.

Ці традиції не тільки збагачують нашу культуру, а й зближують нас з коріннями, нагадуючи про те, що в нашому регіоні живе справжнє мистецтво, здатне надихати й радувати кожного.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше