Вибір рубрики

Огранічна олії з волоського горіха

10.04.2024

Агрофірма «Світанок», що у Харківській області, вивела на ринок першу в Україні органічну горіхову олію. І це не просто така олія, а олія з горіхів, що виросли в їх власному, повністю органічному горіховому саду, а потім – тюк-тюк – і в органічну олію перетворилась. У «Укрметртестстандарті» підтвердили, що все чисто, все органічно.

Президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін розказав, що вони мають найбільший горіховий сад у північній зоні, де горіхові сади взагалі рідкість. Сад в Богодухівському районі – це 103 га волоських горіхів і 72 га фундука, і всі вони під органічним наглядом.

І знаєте що? Їхні горіхи не просто ростуть та радують око. Вони йдуть у виробництво першої промислової партії органічної олії з волоського горіха, виготовленої на потужностях київського підприємства ТОВ «М «ПЛЮС ГРУП», яке теж має органічний сертифікат і досвід у виробництві олій.

Перша партія цієї чудової олії вже готова зустрітися з українськими гурманами, а згодом і зі світом. А Геннадій Юдін каже, що нам пора рухатись від статусу просто сировинного горіхового постачальника до розробників та виробників горіхової продукції вищої проби. І здається, «Світанок» вже на правильному шляху!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше