Вибір рубрики

Варив вересовий ель

20.04.2024

Захоплююча новина прилетіла прямісінько з Закарпаття! Михайло Ганічка, майстер пивоваріння з мукачівської крафтової пивоварні «Графська», замахнувся на щось неймовірно круте – він варив вересовий ель! Це як подорож у часі, тільки через келих пива. Федір Шандор, який є не тільки військовим ЗСУ, але й професором та президентом туристичної організації «Закарпаття», розкрив карти. Виявляється, вересовий ель – це давня історія, ще з часів, коли на острові Рам у Шотландії місцеві мудреці міксували зерно з вересом, і це було аж 2000 років до нашої ери!

Але чому верес, запитаєш ти? Ця тоненька гіркота вересу давала напою ту саму балансову гармонію, роблячи його солодко-торф’янистим та водночас додаючи вишуканий квітково-трав’янистий аромат. І все це завдяки fogg – білому пилку, що огортає суцвіття вереса.

Ось так, зроблено всього 200 літрів цього чарівного напою. Це як квиток у минуле, де смак і аромат напою могли розповісти більше про історію, ніж будь-яка книга.

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше