Вибір рубрики

Місце збереження існуючих порід

26.04.2024

На Чернігівщині, на фермі “Велесова ферма”, ведеться активна робота по збереженню корів українських порід, які майже зникли. Це місце — справжній оазис для цінних порід, де тварини отримують відмінний догляд та живуть у чудових умовах. Любов до корів і бажання зберегти цінні породи передається з покоління в покоління.

Михайло Травецький, ветеринар і власник ферми, поділився своїми досвідом та викликами, з якими він зіткнувся під час окупації. Важкі часи змусили його шукати альтернативні способи годування тварин та збуту молока, але він не втратив надії і продовжував дбати про кожну корову.

Сьогодні “Велесова ферма” є справжнім музеєм під відкритим небом, де живуть корови сірої, білоголової, червонорябої та інших українських порід. Ферма не тільки зберігає існуючі породи, але й активно працює над їх розмноженням і покращенням генетичних ліній.

Це історія не тільки про виживання та збереження культурної спадщини, але й про незламність та пристрасть до своєї справи, яка допомагає переживати найскладніші часи і йти вперед, незважаючи на всі труднощі.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше