Вибір рубрики

З’явилися перші сходи картоплі

03.05.2024

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо раніше звичайного, особливо на півдні, де вже з’явились перші сходи. Цікавим є той факт, що учасники ринку виявляють значний оптимізм щодо цін на картоплю цього року, а також плани щодо її переробки з’являються все частіше.

На Черкащині, наприклад, фірма «Воля» планує запустити виробництво чищеної вакуумованої картоплі. Вони вже отримали грант на обладнання і очікують його найближчим часом. Завдяки власному вирощуванню картоплі, підприємство може бути більш гнучким у ціноутворенні, пропонуючи споживачам продукцію вищої якості за доступними цінами.

Щодо вирощування, то компанія планує залучити інших місцевих виробників, стимулюючи їх до вирощування однорідних партій картоплі, що сприятиме кращому якісному контролю. Це все демонструє тенденцію до більш глибокої переробки і вищої доданої вартості в агросекторі України.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше