Вибір рубрики

Свіжа спаржа на столі

05.05.2024

Цього року сезон спаржі почався раніше, ніж очікували. У господарстві BroPRO на Дніпропетровщині почали збирати урожай на 10 днів раніше, ніж планували. Попри різні агротехнологічні прийоми відтермінування росту рослин, природа внесла свої корективи.

BroPRO — це сімейний бізнес трьох братів Павліків, які розпочали вирощувати спаржу у 2019 році. Ідея прийшла до них, коли вони купили землю та шукали, чим зайнятися. Один зі знайомих запропонував вирощувати спаржу, і навіть допоміг з посадковим матеріалом. Так вони почали свою справу на 3 гектарах, а зараз вже вирощують майже на 10 гектарах.

Брати розподілили обов’язки: Іван відповідає за роботу з партнерами та збут, Максим і Руслан займаються агротехнологією, а їхні дружини займаються маркетингом та комунікаціями. Посадковий матеріал закупили в Нідерландах, де перейняли технологію вирощування.

Посадковий матеріал коштує близько €13 тисяч за гектар. Брати також користувалися консультаційною підтримкою з Нідерландів, яка коштувала $1000 на гектар. Вони інвестували у спеціальні холодильники, щоб зберігати спаржу, та мульчер.

BroPRO продають спаржу через свій сайт та Instagram, співпрацюють з мережами Varus та «Сільпо», а також постачають продукцію ресторанам, в тому числі закладам Євгена Клопотенка.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше