Вибір рубрики

Імбирний чай та пряники

07.05.2024

Ціни на імбир стрімко зросли, перетворивши його на справжню розкіш у всьому світі. Востаннє подорожчання спричинило безпрецедентний попит на цей колись екзотичний інгредієнт.

У Східній Європі імбир став центральним елементом культури чаю і набув популярності в кулінарії та випічці. Причиною такого стрибка стала погана врожайність у Китаї та Індії, призвівши до різкого скорочення запасів.

Це суттєво вплинуло на Китай, де імбир традиційно споживають, перетворивши його на розкішний продукт. Проте, у червні-липні нові врожаї з Бразилії та Перу можуть трохи стабілізувати ситуацію, хоч ціни і залишатимуться високими до початку китайського експорту.

Китай залишається лідером експорту імбиру, поставляючи до 500 тисяч тонн щороку. Індія та Таїланд торгують в п’ять разів менше. Перу, Нігерія, Бразилія та Непал також є значними гравцями.

Найбільшими імпортерами є США, Бангладеш, Пакистан, ОАЕ, Японія та Нідерланди (для реекспорту). Україна, імпортуючи близько півтори тисячі тонн із Бразилії, Китаю та Перу, посідає 50-те місце у світі.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше