Вибір рубрики

Запаси цибулі скорочуються

21.05.2024

Цього сезону цибуля ріпчаста не вийшла на перше місце за прибутковістю серед овочевих культур. Ціни на неї з моменту збору врожаю до середини квітня були доволі помірними. Однак, останнім часом фермери, які мають якісну цибулю, почали піднімати ціни.

Справа в тому, що запаси цибулі в українських господарствах стрімко скорочуються, а попит продовжує зростати. Це призвело до того, що ціни на цибулю виростили приблизно на 17%, тепер вона коштує від 17 до 25 гривень за кілограм.

Цікаво, що на український ринок зараз активно постачається цибуля нового врожаю з Узбекистану та Азербайджану. Ці країни розпочали збір цибулі більш ніж місяць тому, і вже є чимало пропозицій якісної продукції, яка добре зберігається під час транспортування.

Збільшення кількості цибулі з Узбекистану та Азербайджану на ринку призвело до того, що до кінця тижня ціни на якісну цибулю почали падати. Зокрема, на одному з найбільших регіональних торгових майданчиків ціна знизилася до 20-28 гривень за кілограм.

Експерти вважають, що через велику кількість цибулі на ринку Узбекистану та інших країн Центральної Азії, її постачання в Україну буде вигідним навіть за знижених цін. Так що, схоже, що ціни на цибулю можуть продовжити знижуватися й надалі.

Так що, друзі, якщо ви хочете закупити якісну цибулю за вигідною ціною, зараз саме час слідкувати за ринком!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше