Вибір рубрики

Улюблена ягода полуниця

23.05.2024

Михайло та Олена Голодюки з Ласківців на Тернопільщині — справжні майстри у вирощуванні полуниці. Вони взяли технологію з Польщі, де Михайло був на заробітках, і тепер їхня полуниця дозріває на три тижні раніше, ніж зазвичай!

Цього року їхні ягоди вже збирають у квітні, а одна ягода досягла розмірів мобільного телефону — аж 250 грамів! Щодня з їхньої теплиці збирають по 80 кг полуниці, а ще вони експериментують із міні-теплицями.

Михайло та Олена працюють над своїм врожаєм з ранку, використовуючи інтернет-технології та власний досвід. Вони стараються пришвидшити ріст полуниці, відкриваючи теплиці вранці та закриваючи на ніч. Вони також захищають полуницю від кислотних дощів.

Особливість їх теплиці в тому, що тут температура тримається на рівні 24-26 градусів Цельсія, є крапельний полив, а полуниця росте під спеціальною плівкою на земляних насипах. І не забувають вони про бджіл осмій для запилення квітів!

А ще Михайло та Олена планують спробувати зібрати другий врожай полуниці у вересні, обрізавши листя після першого збору. Їхня полуниця підживлюється лише органічними добривами, а смак і якість ягід — результат їх любові до своєї справи.

Так, робота з полуницею вимагає багато уваги та любові, але результат того вартий!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше