Вибір рубрики

Рис буде дорожчати

26.05.2024

Ціни на рис, який є дуже важливим продуктом у багатьох країнах, злетіли до 15-річного максимуму через несприятливу погоду. Так от, Індія, головний світовий продавець рису, вирішила обмежити його експорт минулого року, що призвело до збільшення цін. А ще посуха, спричинена явищем Ель-Ніньо, обіцяє урізати виробництво в Південно-Східній Азії. Ціни на тайський білий рис, який є еталоном у регіоні, то стрибнули вгору, то трохи впали, а потім знову злетіли.

Та ще й повені у Бразилії під час збору врожаю лише додають головного болю, особливо в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул, де вирощують 70% бразильського рису. Там ще кілька тижнів будуть панувати негоди. Внаслідок цього Бразилія навіть змушена імпортувати рис.

Постачання з Південно-Східної Азії затримується, а Індонезія закуповує рис у великих обсягах, що також тримає ціни на плаву. З погодними умовами як у Таїланді, В’єтнамі та Індії, де очікують зміну Ель-Ніньо на Ла-Нінья, ціни, схоже, ще будуть коливатися.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше