Вибір рубрики

Захворювання свиней почастішали

26.05.2024

Ось яка новина прилетіла з Європи: минулого року число спалахів африканської чуми свиней серед домашніх поголівь в Євросоюзі зросло аж у п’ятеро, досягши показників 2019 року. Європейське агентство з безпеки продуктів харчування каже, що особливо непроста ситуація склалася у Хорватії, де було зафіксовано 1124 спалахи, а Румунія теж не відставала зі 736 випадками. Ці дві країни разом дали майже всі випадки захворювання в ЄС.

Але не лише вони мають проблеми. Хвороба не оминула й інші країни, як-от Польщу та Італію, але там спалахів було значно менше. Найбільше вражені малі ферми з менше ніж 100 свинями, а в Румунії навіть великі господарства на понад 10 тисяч свиней постраждали.

Цікаво, що африканська чума свиней також стала серйозною проблемою і для країн поза ЄС. Наприклад, у Боснії та Герцеговині, а також у Сербії, де число спалахів зросло в десять разів у порівнянні з попереднім роком.

Це дійсно серйозно, адже африканська чума свиней з’являється в основному у літній період, з липня по жовтень, особливо це відчувається на малих підприємствах у Хорватії та Румунії. Ну що ж, виглядає, що нашим фермерам потрібно готуватися і шукати способи боротьби з цим викликом!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше