Вибір рубрики

Кукурудза залишається у приорітеті

27.05.2024

Інтерес до кукурудзи знову зростає серед українських аграріїв, особливо в цьому році, коли темпи сівби злетіли до небес. Як стверджує консалтингове агентство UkrAgroConsult, на даний момент вже посіяно майже 3.8 мільйона гектарів, це трохи менше порівняно з минулим роком, але все ж таки дуже вражаюче.

Експерти кажуть, що зростання попиту та цін, особливо цієї весни, стимулювало фермерів до висаджування кукурудзи. Не дивлячись на те, що площі під соняшником також розширюються, кукурудза залишається в пріоритеті для багатьох господарств.

На світовому ринку кукурудзи також є ряд змін — проблеми з виробництвом в Аргентині та Бразилії тримають ціни високими, а новий врожай у цих країнах може бути нижчим за очікування. Це створює певний тиск на ціни і в Україні, де кукурудза є одним з основних експортних товарів. Тому багато аграріїв з нетерпінням чекають липня, щоб зрозуміти, як зміни у світовому виробництві та погодні умови вплинуть на ринкові ціни.

У результаті, наші фермери обережно підходять до продажу майбутнього врожаю, очікуючи можливих змін на ринку, що можуть виявитися вигідними. Адже, як відомо, у сільському господарстві часто все вирішує правильно обрана стратегія та трохи удачі.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше