Вибір рубрики

Молочна галузь України

02.06.2024

Що стосується молочної галузі в Україні та її шляху до євроінтеграції, то Єлизавета Святківська з Євроінтеграційного комітету має що сказати. Вона зазначає, що багато українських молочних підприємств уже відповідають європейським стандартам і впровадили сучасні системи контролю якості та безпеки продукції. Це добра новина, адже вони зможуть легко адаптуватися до нових вимог і продовжити експорт своєї продукції до країн ЄС.

Однак не всі так оптимістично налаштовані. Багатьом підприємствам ще потрібно оновити своє обладнання та покращити рівень санітарії. Це велика інвестиція, і, на жаль, не всі мають необхідні ресурси для таких змін. Є також і інші перешкоди на шляху до європейських ринків, як-от потреба у навчанні персоналу, недостатня інформація про європейські закони та вимоги, а також дефіцит якісної сировини.

Тому, хоча деякі підприємства вже готові до експорту, для інших ще багато роботи попереду, щоб досягти необхідних стандартів і вийти на європейські ринки.

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше