Вибір рубрики

Зростання цін на ягоди

09.06.2024

Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації, прогнозує, що ціни на лохину та малину цього сезону зазнають зростання. Незважаючи на весняні заморозки, які вплинули на втрати урожаю лохини на рівні 10-15%, вплив на експорт буде незначним, а частка експорту, ймовірно, навіть збільшиться.

Ціни на лохину можуть зрости на 5-10% через інфляцію, а малина може подорожчати на 35-40% порівняно з минулим роком, де ціни були дуже низькими. Зараз точно прогнозувати складно, особливо через змінність ринкових умов і тактики інших виробників, які можуть впливати на ціни, наприклад, через оголошення про врожай.

Тарас Баштанник також зауважив, що кінцева роздрібна ціна на суницю садову висока через дорогу логістику, обмежену кількість водіїв, зростання цін на пальне та інші фактори, такі як мобілізація, що збільшує вартість ягід майже вдвічі. Це всі фактори, які сьогодні формують ринок свіжих ягід в Україні.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше