Вибір рубрики

Жнива озимого ячменю розпочато раніше

24.06.2024

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» радісно повідомляє про старт збору врожаю озимих культур. Все почалося з озимого ячменю на Львівському кластері, а за ним у процес вступили інші кластери. Збирання ячменю скоро зміниться на обмолот озимого ріпаку на початку липня, а середина липня обіцяє старт збирання озимої пшениці.

Компанія планує зібрати врожай із понад 89,5 тис. га: 43,2 тис. га озимої пшениці, 33,4 тис. га озимого ріпаку та 12,9 тис. га озимого ячменю. Через нестабільну погоду навесні, що спричинила пролонговану вегетацію, та посуху в травні, компанія спочатку готувалася до раннього початку жнив, але завдяки червневим дощам ситуація стабілізувалася, дозволивши почати жнива озимого ячменю трохи раніше за середньостатистичні терміни.

Компанія також підготувалася до потенційних викликів, пов’язаних з перебоями в електропостачанні: елеваторні потужності оснащені генераторами. Проте існують труднощі з логістикою та запчастинами для техніки, але все ж таки основні ресурси для збирання врожаю забезпечені. Одне з головних питань, яке може ускладнити збиральну кампанію, — це вивезення врожаю, адже багато перевізників не входять до критично важливих галузей інфраструктури.

Схожі новини:

22.10.2024

Гранти на розвиток садів та теплиць

Цього року аграрії отримали понад 393,7 млн грн грантів на розвиток садів та теплиць. За...

Детальніше

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше