Вибір рубрики

Виростити, переробити і реалізувати

25.06.2024

Українські фермери це справжні майстри не тільки вирощування, а й у всьому, що стосується доробки та переробки продукції! Вони також з гордістю володіють власним обладнанням, що вирізняє їх на тлі багатьох європейських фермерів. Андрій Марущак з компанії «Ван Дайк Технікс», яка спеціалізується на професійних рішеннях для зберігання та переробки ягід, фруктів та овочів, підтверджує це.

Андрій каже, що наші фермери вміють не тільки вирощувати, а й займаються переробкою, що дає їм великі переваги перед європейцями, які, на жаль, занадто залежать від дотацій і не мають такої самодостатності. В Європі фермери часто продають свій урожай переробним підприємствам, а у нас вони самі можуть займатися всім циклом, включно з сушкою та сортуванням зерна, що робить їх набагато більш економічно ефективними.

Європейські фермери зараз змушені вимагати дотації, тому що вони не мають таких широких можливостей, як наші аграрії. Можливо, це одна з причин, чому європейські ринки не дуже раді нашим фермерам, бо вони реально можуть бути конкурентами завдяки своїй вміння обробляти весь цикл виробництва.

Загалом, українські фермери, навіть невеликі, демонструють, що можна ефективно працювати навіть в складних умовах і бути прикладом стійкості та інноваційності.

Схожі новини:

22.10.2024

Гранти на розвиток садів та теплиць

Цього року аграрії отримали понад 393,7 млн грн грантів на розвиток садів та теплиць. За...

Детальніше

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше