Вибір рубрики

Свинина у живій вазі дешевшає

18.10.2024

Ціни на свиней у живій вазі знизилися в середині жовтня.

Про це повідомила асоціація «Свинарі України». «Негативна тенденція зі зниженням цін, яка почалася наприкінці першої декади жовтня, тривала і в середині місяця. Так, за результатами торгів минулого тижня, більшість партій свиней реалізовували по 53-55 грн за кілограм. Хоча подекуди зустрічалися пропозиції як за вищою, так і за нижчою на 1 грн ціною, середня ціна тяжіла до 55 грн/кг. Це на 3,8 грн/кг або 6,5% нижче, ніж тижнем раніше», — повідомили експерти.

Одним з основних чинників, який вплинув на ситуацію з цінами, є сезонне коливання попиту та пропозиції. Зі зниженням температур свині набирають вагу швидше, а споживчий попит трохи зменшується через сезонну переорієнтацію на інші види білка — такі як гриби, риба чи домашня птиця, а також через підготовку до опалювального сезону.

Деякі оператори, однак, зазначають, що торгівля йде стабільно, і не бачать підстав для зниження цін. Водночас більшість з них утримуються від прогнозів щодо подальших коливань цін до початку активної фази торгів.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше