Вибір рубрики

Зручний графік платежів

23.02.2024

Минулого року «Ощадбанк» дав 16% всіх своїх кредитів на аграрні потреби. Юлія Жуланова, котра керує відділом для малого та середнього бізнесу в «Ощадбанку», розказувала про це на онлайн-зустрічі. Було це на дискусії, де обговорювали, як тепер, коли землю можна купувати та продавати, це все впливає на сільське господарство.

Вона сказала, що в банку є три категорії бізнесу, яким вони допомагають: дуже маленькі, малі та середні. Для тих, хто підпадає під першу категорію і має доходи до 30 млн грн, середній кредит збільшився з 1,6 млн грн до 2,5 млн грн за останній рік.

Жуланова каже, що до того, як ринок землі відкрили, «Ощадбанк» давав фермерам гроші під заставу землі. А зараз вони запустили новий продукт спеціально для купівлі земельних ділянок для сільгоспробіт. І можеш уявити, кредит можна взяти аж на 10 років, під проценти, які можуть бути або як на ринку, або за тією супер програмою «5-7-9%». Але, звісно, є нюанси, наприклад, треба вміти платити і відсотки, і основну суму. І якщо береш кредит на землю, то банк піде тобі назустріч і підлаштує графік платежів під твій бізнес. Типу, якщо ти зазвичай заробляєш восени або навесні, то в ті періоди і сплачуєш.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше