Вибір рубрики

А бджоли де ??

16.04.2024

Садівники з деяких куточків України поділилися своїми спостереженнями про раптове зникнення бджіл зі своїх цвітучих садів, чого раніше не бувало. Здається, бджоли вирішили взяти паузу в Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях, але в Полтавській та Запорізькій областях вони все ще активно трудяться.

Пасічники вважають, що бджолині сім’ї ще “прокидаються” після зими і ще не встигли зібрати повноцінну “команду”, тим більше, що весна цього року вирішила вразити нас несподіваним теплом, через що сади зацвіли набагато раніше, ніж зазвичай.

Є припущення, що через спекотну погоду нектар просто не виробляється у достатній кількості, тому бджоли не поспішають до садів. Експерти з Української плодоовочевої асоціації підтверджують, що різке потепління та швидкісне цвітіння можуть скоротити сезон цвітіння та плодоношення, вплинути на врожайність і зробити рослини більш чутливими до хвороб та шкідників.

Такі перепади температур впливають на екологічну рівновагу, зменшують біорізноманіття та вносять зміни у взаємодію між рослинами та полінізаторами. Це викликає зміни в агроекологічних системах, може змінити графік сільськогосподарських робіт і навіть плани збору врожаю. Схоже, нам усім потрібно адаптуватися до нових викликів, які приносить зміна клімату.

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше