Вибір рубрики

Адаптація до поточних викликів

04.05.2024

Український бізнес у квітні демонструє позитивні настрої, адаптуючись до складних умов повномасштабної війни. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) зріс до 52,3 з 52,0 у березні, що свідчить про покращення результатів діяльності бізнесу. Оптимістичні прогнози щодо міжнародного фінансування, налагодження логістики, сезонне пожвавлення та збільшення внутрішнього попиту сприяли цим позитивним настроям.

Підприємства будівництва налаштовані найбільш оптимістично, очікуючи на відновлення інфраструктури, зростання попиту та сприятливу погоду. Їхній індекс становив 53,4 у квітні.

Бізнес сфери послуг покращив свої перспективи завдяки пожвавленню споживчого попиту, розширенню морського коридору та уповільненню інфляції. Їхній індекс піднявся до 53,1 у квітні.

Підприємства торгівлі дещо послабили свої позитивні оцінки через зростання логістичних витрат, але їхній індекс все ще залишається на рівні 51,8.

Промисловість залишається оптимістичною завдяки налагодженню логістики, сталому споживчому попиту та сповільненню інфляції. Їхній індекс у квітні був 51,7.

На ринку праці ситуація залишається нестійкою. У будівництві очікується невелике збільшення кількості працівників, тоді як у торгівлі та інших секторах прогнозується незначне скорочення персоналу.

Ці позитивні зміни в настроях бізнесу показують, що українські підприємства добре адаптуються до поточних викликів та мають оптимістичні перспективи на майбутнє.

Схожі новини:

18.05.2024

NASA Harvest дозволяють бачити з космосу

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з космічними агентами з NASA Harvest вирішили покращити аналітику...

Детальніше

18.05.2024

Євроінтеграція у молочній галузі

Хоча в Україні споживання молочних продуктів трохи зменшилося через різні причини, наші молочні фермери не...

Детальніше

18.05.2024

Смак українського хліба

Тарас Висоцький, виконувач обов'язків міністра агрополітики та продовольства України, поділився думкою на конференції "Хлібна індустрія...

Детальніше