Вибір рубрики

Бджоли та урожай кісточкових

05.02.2024

Це історія про наших невтомних друзів – бджілок, і про те, наскільки важливу роль вони відіграють у житті садів. Бджоли становлять 80-90% від усіх комах-запилювачів, і завдяки їхнім старанням врожайність черешні може збільшитись до 65%, персиків – на цілих 80%! А ще вага плодів персика зростає на 25%-40%, а малини – удвічі.

Денис Терновський, власник пасіки з Ізмаїльського району Одещини, поділився цією інформацією, і він також розповів, що українські аграрії все більше цінують комерційне запилення як засіб забезпечення високих врожаїв і отримання великих, красивих плодів.

Завдяки підтримці проекту USAID, було проведено дослідження, яке допомогло розробити практичні рекомендації для пасічників та агрономів. Це не тільки про вивезення бджолосімей до садів, але й про планування їх розміщення та використання в різні періоди.

Маленькі бджоли роблять великі справи, допомагаючи нам отримувати більші й смачніші плоди.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше