Вибір рубрики

Безпека харчових продуктів

21.03.2024

У казковому місті Мілан, що у Франції, нещодавно відбулась наукова конференція, що стала майданчиком для проєкту Catalyse – це така європейська ініціатива, яка має на меті дати зелене світло безпеці харчових продуктів, від поля аж до столу, розширюючи горизонти наукових знань для виробників. Україна, до речі, стала однією з 13 країн, які зголосилися взяти участь в цій надзвичайній історії.

Команда ProCheese від Ardis Group, яка представляє молочну індустрію України, взяла участь у проєкті та поділилася своїми враженнями. Вони кажуть, що це шанс для українських виробників прокласти шлях до європейської інтеграції, особливо в контексті покращення безпеки харчових продуктів. Швейцарські партнери з Agroscope допомогли втілити цю мрію в життя, маючи на меті підтримати Україну у прийнятті європейських практик, особливо тих, що стосуються молочної галузі.

Catalyse обіцяє створити інформаційну платформу, де будуть зібрані всілякі інновації та технології. Також в планах проведення тренінгів для виробників та обмін знаннями між різними гравцями харчової індустрії. Це, без сумніву, додасть впевненості українським виробникам на міжнародній арені.

Наталія Кагадій з ProCheese та Оксана Чернова, сирна експертка, з особливим захопленням діляться своїми думками про це. Вони переконані, що такі проєкти не лише підтримують бізнес, але й сприяють економіці країни, особливо в такі непрості часи. І, звичайно, плани включити усі ці нові знання про харчову безпеку в навчальні проєкти ProCheese Академії – це справжній крок у майбутнє.

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше