Вибір рубрики

Біоенергетика у агробізнесі

30.05.2024

На конференції Agro Ukraine Summit 2024 народний депутат України Сергій Лабазюк поділився своїми думками про великі перспективи розвитку біоенергетики в агробізнесі. Він зазначив, що в Україні існує величезний потенціал для будівництва біометанових заводів, які могли б працювати на аграрних відходах, таких як гній чи силосна кукурудза. Враховуючи енергетичні виклики, з якими стикається країна, такі проєкти могли б значно покращити енергетичну безпеку.

Лабазюк наголосив, що Європа прагне до повного переходу на зелену енергію до 2030 року і без ресурсів України їм буде складно це здійснити. Він вважає, що Україна має всі шанси залучити європейські інвестиції для спільного будівництва біометанових заводів, з яких можна буде отримувати не тільки газ і електроенергію, а й добрива. Також народний депутат звернув увагу на необхідність парламентського прийняття законів, які б сприяли розвитку біоенергетики, зокрема обов’язковому використанню біоетанолу у бензині.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше