Вибір рубрики

Блокування постачання добрив

14.01.2024

З 1 січня 2024 року Державна митна служба України не розмитнює мінеральні добрива, що не пройшли лабораторну перевірку на відповідність заявленим кодам класифікації, наявності вмісту прекурсорів та «російського сліду» в їхньому виробництві.

У лютому минулого року митниця теж затягувала на 2 тижні розмитнення добрив, аргументуючи аналізами з пошуку «‎російського сліду».

Нинішня ситуація призводить до простоїв суден в портах та вагонів на кордоні. Це виллється у додаткові затрати імпортерів і зриви строків поставок добрив українським аграріям, призведе до збільшення вартості добрив на українському ринку.

«У нас ще у грудні прибула баржа з гранульованим сульфатом амонію. Частину товару ми встигли розмитнити до нового року, а частину розмитнити не можемо, бо з 4 січня митниця взяла пробні зразки і дотепер не надала нам результати лабораторного аналізу. Тобто все зараз робиться для того, щоб затягнути розмитнення вантажів на 2-3 тижні. І, на жаль, позиція у митниці принципова — пришвидшувати цей процес вони не хочуть. Зараз у портах Дунаю простоює до 10 суден з нерозмитненими добривами», — зазначив директор і засновник «Української Агропромислової Групи» Володимир Трюхан.

за матеріалами AGRI-GATOR

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше