Вибір рубрики

Блокування постачання добрив

14.01.2024

З 1 січня 2024 року Державна митна служба України не розмитнює мінеральні добрива, що не пройшли лабораторну перевірку на відповідність заявленим кодам класифікації, наявності вмісту прекурсорів та «російського сліду» в їхньому виробництві.

У лютому минулого року митниця теж затягувала на 2 тижні розмитнення добрив, аргументуючи аналізами з пошуку «‎російського сліду».

Нинішня ситуація призводить до простоїв суден в портах та вагонів на кордоні. Це виллється у додаткові затрати імпортерів і зриви строків поставок добрив українським аграріям, призведе до збільшення вартості добрив на українському ринку.

«У нас ще у грудні прибула баржа з гранульованим сульфатом амонію. Частину товару ми встигли розмитнити до нового року, а частину розмитнити не можемо, бо з 4 січня митниця взяла пробні зразки і дотепер не надала нам результати лабораторного аналізу. Тобто все зараз робиться для того, щоб затягнути розмитнення вантажів на 2-3 тижні. І, на жаль, позиція у митниці принципова — пришвидшувати цей процес вони не хочуть. Зараз у портах Дунаю простоює до 10 суден з нерозмитненими добривами», — зазначив директор і засновник «Української Агропромислової Групи» Володимир Трюхан.

за матеріалами AGRI-GATOR

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше