Вибір рубрики

Бюджетні гроші на публічні закупівлі

19.02.2024

Тепер українські школи, лікарні та інші державні організації, що витрачають бюджетні гроші на публічні закупівлі, будуть вибирати продукти переважно через електронний каталог. Уряд вніс зміни, які почнуть діяти для закупівель на суму від 100 тисяч гривень і вище, таке рішення ухвалили 9 лютого 2024 року. Це зроблено, щоб усе було як на долоні: простіше і зрозуміліше, а ще – щоб уникнути будь-яких корупційних схем.

У список товарів, що купуватимуться через каталог, входять м’ясо, заморожена риба, яйця, молочка, сир, цукор, макарони, борошно, крупи, а також овочі та фрукти. Все це – з метою зробити закупівлі чеснішими та прозорішими.

Та якщо раптом закупівля через електронний каталог Prozorro Market не вийде, то можна провести відкриті торги або ж запросити пропозиції відповідно до умов, заданих на час воєнного стану. Так, з одного боку, це зробить життя замовників легшим, а з іншого – допоможе зберегти чесність у сфері публічних закупівель.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше