Вибір рубрики

Чекаємо на ягоди зі Львівщини

18.04.2024

Чув про новини з Львівщини? Схоже, що місцеві садівники готуються до справжнього буму! Площі насаджень багаторічних культур, як кажуть, зростуть цього року на цілих 11% порівняно з минулим роком. А особливо цікаво, що найбільше – на 29,8% – збільшення буде під ягідними культурами. Здається, Львівщина нас усіх скоро засипе своїми смачнющими ягодами!

Тетяна Гетьман, керівниця департаменту агропромислового розвитку, каже, що сади взимку витримали все на ура і навіть бруньки розпустилися на два тижні раніше, ніж зазвичай. Тож, якщо заморозків не буде, вони сподіваються на щедрий врожай.

А ще вони планують закласти нові насадження на понад 250 га, і частину з них – завдяки грантовій підтримці програми «єРобота». Так що, хто знає, може скоро Львівщина стане новим ягідним раєм? У всякому разі, садівники комерційного сектору туди вкладають чимало зусиль і коштів. Цікаво буде побачити, що з цього вийде!

Схожі новини:

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше