Вибір рубрики

Чекаємо сезон полуниці

02.05.2024

Аграрії вже анонсують старт сезону полуниці і цього року ми можемо очікувати на ягоди трохи раніше звичного — вже у другій половині травня. На «Фазенді Мартинюків» у Тернопільській області, де зазвичай перші ягоди з’являлися наприкінці місяця,  в цьому році чекають їх уже на 5-8 днів раніше.

Що стосується цін, то Ігор Мартинюк, власник ферми, каже, що вони, швидше за все, залишаться приблизно такими ж, як і в минулому році. Хоча заморозки дещо зменшили врожай у відкритому ґрунті, збільшення площ під закритими ґрунтами може компенсувати втрати і зробити ціни стабільними.

У господарстві сім’ї Івана та Людмили Семенків із Чернівецької області, як і в минулому році, планують тримати ціни на полуницю стабільними. Людмила Семенко згадує, що минулорічний сезон виявився досить вигідним, адже середня ціна за кілограм ягід становила 37 грн. За словами аналітика з УКАБ Максима Гопки, загалом на ринку ціни на полуницю традиційно підвищуються до 150-200 грн за кілограм наприкінці квітня, але з початком травня починають знижуватися.Такий прайс і спостерігався протягом останніх кількох років, тож можна сподіватися на подібну тенденцію й цього року.

Схожі новини:

17.05.2024

Екоферму створять цього року

Вінницька область готується до зведення сучасної екоферми цього року, де знайдеться місце для тисячі голів...

Детальніше

16.05.2024

Прогулятися серед квітів і посадити рослини

На Львівщині у фермерському парку “Поле Щастя” стартував дуже крутий проект! Тут можна не просто...

Детальніше

16.05.2024

Збільшення виробництва хліба

На Черкащині підприємства, які виготовляють хліб та хлібобулочні вироби, взялися за справу і збільшили виробництво...

Детальніше