Вибір рубрики

Чи будуть ціни падати чи рости

29.03.2024

Останнім часом на ринку живця спостерігалася не надто позитивна тенденція зі зниженням цін, особливо це стало помітно наприкінці березня, повідомляє асоціація “Свинарі України”. Ціни на закупівлю впали у всіх куточках країни, і багато партій цього тижня купувались по 55–56 гривень за кілограм, з середньозваженою ціною 55,4 гривень за кілограм, що на 11% менше, ніж тиждень тому.

М’ясопереробники пояснюють це слабким збутом у всіх каналах і напруженою ситуацією в регіонах, які постраждали від нещодавніх обстрілів. Незважаючи на те, що більшість операторів працює за планом, деякі були змушені скоротити обсяги закупівлі, а інші відчувають зростання конкуренції між постачальниками охолодженої свинини.

Тому, хоча багато хто із м’ясопереробників наразі не може точно сказати, чи будуть ціни падати чи рости, деякі все ж мають надію на збільшення ринкової активності найближчими тижнями з потеплінням і наближенням Великодніх свят.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше